top of page

Amchi Lobsang Tsultrim Tsona

Amchi Lobsang is de zoon van Lamen Jamyang Tashi Tsona, voormalig amchi van Z.H. de 14e Dalai Lama. Hij volgde een theoretische opleiding van vijf jaar plus twee jaar praktijk aan het Men Tsee Khang in Dharamsala in India. Voor zijn afstuderen in 1986 werkte hij twee jaar samen met zijn vader in diens praktijk. Zijn vader onderrichtte hem in het bereiden van kruidenpreparaten.

   In 1994 heeft hij een paar maanden in het befaamde All India Insitute of Medical Sciences in New Delhi gewerkt om meer kennis te verkrijgen van de Westerse geneeskunde. Hij was mede samensteller van het boek "Fundamentals of Tibetan Medicine" dat uitgegeven werd door Men-Tsee-Khang. In 1999 verkreeg hij de "Menrampa Chungwa" graad in de 1e devisie, na afronding van de vervolgopleiding in de Traditionele Tibetaanse Geneeskunde "The Tibetan Medical and Astrological Institute" (TMAI) in Dharamsala, India.

   Amchi Lobsang heeft consulten en lezingen gegeven in veel landen, waaronder Nederland, India, Duitsland, Zwitserland, Noorwegen, Frankrijk, Polen, De Tsjechische Republiek, Canada en Japan en Schotland. Amchi Lobsang heeft meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van de Tibetaanse Geneeskunde.
    Amchi Lobsang Tsultrim is geregistreerd bij de beroepsvereniging BATC (www.batc.nl) en hij is de lid van CCTM (Central Council of Tibetan Medicine), Dharamsala, India. Amchi Lobsang is de grondlegger en directeur van de Praktijk voor Tibetaanse Medicijnen in Ede, Nederland. 

bottom of page