top of page

Diagnose en behandeling methode

Aankondiging

 Volgens EU-regels en Nederlandsewetten met betrekking tot kruidenpillen, moet ieder produkt dat wij uit India of andere landen importeren, geregistreerd en gecertificeerd worden. Daarbij moeten wij aantonen hoe de planten gekweekt, geoogst en gedroogd worden. Om op korte termijn aan deze eisen te kunnen voldoen ontbreekt het ons op dit moment aan financiën en mankracht. Het beste dat wij kunnen doen, is verder te gaan met de voedingssupplementen die door Padma AG te Zwitserland worden geproduceerd. Padma AG is een geregistreerd bedrijf met alle certificaten en documenten met betrekking tot hun produkten. De voedingssupplementen worden volgens oude Tibetaanse recepten gemaakt. Padma AG garandeert de kwaliteit en veiligheid van hun produkten. Dank u voor uw begrip.​

De Diagnose

   De diagnostische methoden van een Tibetaanse amchi (Tibetaanse geneeskundige) bestaan uit;

 

1. Diagnose door visuele observatie

2. Diagnose door aanraking, het voelen van de pols

3. Diagnose door ondervraging

 

1. Deze diagnose bestaat uit analyse van de urine, de tong en de ogen. Urineanalyse in de Tibetaanse geneeskunde wordt niet gedaan door middel van laboratoriumtests. Voor Tibetaanse amchi is urine als een spiegel die de kenmerken van de verstoringen weerspiegelt. In de urinediagnose wordt onder ander gelet op de kleur, de substantie, het bezinksel en de bubbels van de urine.

 

Tong: De tongdiagnose wordt gesteld door observatie van de kleur, aanslag en textuur. De tong is gerelateerd aan het hart, de     spijsvertering en problemen gerelateerd aan stress.

 

Ogen: De diagnose via de ogen wordt gesteld door te kijken naar de kleur en de formatie van bloedvaten. de ogen zijn gerelateerd aan de lever, de galblaas en ook aan stressgerelateerde problemen.

 

2. De Tibetaanse amchi plaatst de wijs-, middel-, en ringvinger naast elkaar op de slagader die net onder het polsgewricht van de patiënt zit. Via het lezen van de pols worden accurate berichten van de patiënt naar de amchi overgebracht. De amchi voelt met zijn rechterhand de linker pols van de patiënt , en met zijn linkerhand de rechter pols.

 

3. Communicatie tussen amchi en patiënt is erg belangrijk omdat dit aanvullende informatie geeft over de aard van de klachten. In de meeste gevallen zal de amchi een drukpuntenmassage toepassen. Op deze wijze komt hij meer te weten over de algehele conditie en het is tegelijkertijd een behandeling om de energiebalans te herstellen.

 

​De behandelingNa het stellen van de diagnose geeft de amchi uitleg over de aard van de onbalans tussen de energieën. Hij geeft advies over voeding en gedrag. De Tibetaanse geneeskunde is goed te combineren met andere behandelmethoden, mits de instructies goed worden opgevolgd. U wordt aangeraden om naast de Tibetaanse geneeskunde ook behandelingen bij uw huisarts of specialist voort te zetten.

 

De Behandeling

Deze massage wordt zonder olie op de betrokken punten toegepast om energiekanalen en chakra’s te openen. Zij bevordert de reiniging van de zintuigen. Drukpuntenmassage zal obstakels verwijderen en een heldere geest zal “mindfullness” bevorderen. Dit is nuttig voor het zuiver maken en in balans brengen van emoties.

Drukpuntenmassage

Resultaten van Tibetaanse Geneeskunde

Tibetaanse geneeskunde is vooral effectief bij behandelingen op de lange termijn. Er zijn verscheidene wetenschappelijke onderzoeken verricht naar de werkzaamheid van Tibetaanse geneeskunde. Tot nu toe zijn slechts enkele studies gepubliceerd.

Tibetaanse amchi’s zoeken samenwerking met Westerse artsen, aangezien uit ervaring blijkt dat behandelingen die gebaseerd zijn op een combinatie van beide systemen tot zeer goede resultaten kunnen leiden. Om deze reden nemen veel amchi’s regelmatig deel aan internationale medische conferenties. Amchi Lobsang Tsultrim is zeer geïnteresseerd in samenwerking en het bouwen van een brug tussen de Oosterse en Westerse geneeskunde.

First Tibetan Sorig Medical Conference

Op 5 en 6 januari 2004 is de eerste medische conferentie voor alle Tibetaanse amchi’s ter wereld gehouden. De conferentie werd georganiseerd door het Departement voor Volksgezondheid van de Tibetaanse regering in ballingschap in Dharamsala, India. Er waren meer dan 110 amchi’s aanwezig uit India, Nepal, Ladakh, Zwitserland en Nederland. Het doel van de conferentie was de oprichting van de Commissie voor traditionele Tibetaanse geneeskunde.

bottom of page